Sve kategorije

Priopćenja za tisak

Početna> Vijesti > Priopćenja za tisak

Potpuno novi električni SUV sa 7 sjedala proširenog dometa

Novosti i događaji

Potpuno novi električni SUV sa 7 sjedala proširenog dometa

Vrijeme: 2023-01-12 Hits: 96

Dana 10. januara, uz kreativni kratki video "Beyond the Ideal", zvanično je lansirano prvo SWM-ovo energetsko vozilo proširenog dometa – SWM Giant Tiger EDi. Vozilo je pozicionirano kao SUV sa sedam sjedala proširenog dometa i košta manje od 100,000 juana, što znači da će vozila proširenog dometa koja su nekada bila van domašaja običnih potrošača uskoro biti pristupačna. 

slika

Lako nije stresno, ideal nije daleko

Svi imaju novi san u Novoj godini. Baš kao što je predstavljeno u videu "Beyond the Ideal", SWM Giant Tiger EDi ostvaruje ideal manjeg točenja goriva, bez ograničenja registarskih tablica, velikog prostora i velikog dometa u jednom automobilu, pomažući svakom običnom čovjeku da postigne svoje ideale . "Život je stresan, ideal nije daleko." SWM-ov koncept praktičnosti, racionalnosti i jednostavnosti u proizvodnji automobila će također biti prihvaćen od strane običnih potrošača.

Uz novi energetski trend, potrošači mogu birati sve više proizvoda sa više opreme, što je poželjno. Ali naprotiv, nova energetska vozila postaju sve skuplja. Na tržištu novih energetskih automobila na nivou od 100,000 juana, gotovo da nema električnih vozila proširenog dometa.

SWM Giant Tiger EDi moći će da zadovolji potražnju potrošača koji imaju velike porodice, a koji su voljni iskusiti putovanje uštede energije sa novim energetskim vozilom. Ovaj automobil ne samo da će zadovoljiti svakodnevne potrebe potrošača, već će i eliminirati brigu o dometu pri dugim putovanjima na odmorima. Kao jedini električni SUV proširenog dometa koji košta manje od 100,000 juana, SWM Giant Tiger EDi zaista omogućava potrošačima koji su suočeni sa stresnim životom da u potpunosti iskuse radostan život. 

slika

Offroad izgled sa udobnošću i sigurnošću vožnje

slika

SWM Giant Tiger EDi ima izgled off-road, novodizajniranu glavčinu kotača i prednju rešetku u obliku štita. Bočna strana automobila je okružena off-road poklopcem protiv ogrebotina, što ga čini snažnijim. Sa klirensom od tla do 195 mm, ovaj automobil ima izvanredne terenske sposobnosti u poređenju sa automobilima slične cijene i sposoban je da se nosi sa različitim uslovima na putu.

IŠto se tiče prostora, dimenzija vozila SWM Giant Tiger EDi je 4605*1815*1825 mm. Opremljen je kliznim sjedištima u drugom redu, te sklopivim stražnjim sjedištima koja se mogu slobodno podesiti za vožnju ili utovar. Najveći unutrašnji prostor je do3m³, koji mora zadovoljiti i potrebe putovanja i potrebe za utovarom.

slika

IŠto se tiče unutrašnjosti, SWM Giant Tiger ima dvobojnu azurnu kokpit i plutajuću centralnu kontrolnu ploču, koja izgleda prilično futuristički. Opremljen je start-stop sistemom, pasivnim ulazom bez ključa. Inteligentni komunikacijski (upravljanje glasom) sistem i veliki centralni ekran sa veličinom ekrana od 10.25'' i visokom rezolucijom su u stanju da obezbede različite funkcije kao što su onlajn zabava, navigacija, radio i glasovna kontrola. Što se tiče sigurnosne opreme, opremljen je ESC sistemom i dvostrukim vazdušnim jastucima koji vam osiguravaju sigurno i udobno putovanje.

slika

Fuel i električna energija su dostupni za besplatni domet od 1000 km.

      SWM Giant Tiger EDI opremljen je zajedničkim naporima SWM-a i FinDreams Powertrain-a 4-cilindričnog motora orijentisanog na EDi. Sa tehnologijom Atkinsonovog ciklusa, termička efikasnost ovog motora je do 41%, a potrošnja goriva je 2.06L, što je izvanredan nivo uChina. Elektromotor Pet u jednom značajno povećava efikasnost uz smanjenje potrošnje električne energije i ima istaknut nivo efikasnosti. Njegova efikasnost motora može dostići 90% ili čak više sa najvećom efikasnošću od 97.03%. Ukupan rad i snaga je 105kw, a ukupni obrtni moment je 210N.m. Ovo je jača snaga sa većom efikasnošću. 

slika

Platforma SWM Giant Tiger EDi koristi litijum-gvozdeno-fosfatnu bateriju, koja je prošla najstroži test prodiranja noktiju i test otpornosti na 300°C ARC bez zapaljenja. Ćelija koristi tehnologiju laminata, a upravljanje toplinom baterije usvaja naprednu tehnologiju direktnog hlađenja, koja ne samo da produžava vijek trajanja baterije, već je čini sigurnijom, stabilnijom i pouzdanijom. Osim toga, kontrolni i zaštitni komutacijski uređaj SWM Giant Tiger EDi koristi dvojezgreni dsp digitalni signalni procesor, koji ubrzava proces odziva i ima najveću efikasnost od više od 98%. 

WSa visoko efikasnim električnim motorom i ekstenderom, SWM Giant Tiger EDi ima jaču snagu, duži vijek trajanja baterije, efikasniji električni motor sa manjom potrošnjom goriva. Sa dometom od 1000 km, vozači zaista mogu ostvariti slobodnu vožnju bez brige o dometu. Kada vozite samo na struju, njegova potrošnja struje na 100 km iznosi samo 11.3 kWh, a koštat će vas samo 3 RMB centa po kilometru. Ako vam je potrebna duga vožnja, potrošnja goriva na 100 km je samo oko 2L kada vozite i na struju i na gorivo. Ovo je blizu troškova vožnje čistog električnog automobila.

To zaključiti, kao električni SUV proširenog dometa koji košta samo oko 100000 juana, SWM Giant Tiger je visoke isplativostiveness. Vjerovali ili ne, veliki domet i veliki prostor SWM Giant Tigera pokrenut će vaš običan život.